Nieuws - Zullen deze cryptowetten duidelijkheid brengen in de VS?

Door Luc Vesters

Zullen deze cryptowetten duidelijkheid brengen in de VS?

VS
Wet en regelgeving
Zullen deze cryptowetten duidelijkheid brengen in de VS?

Is dit de ommekeer voor de VS? De Treasury Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft verschillende wetsvoorstellen voor crypto aangenomen die bedoeld zijn om duidelijkheid te scheppen in de regelgeving voor de industrie in de Verenigde Staten.

Vertegenwoordigers van de Democraten en Republikeinen kwamen hier vanochtend mee overeen. In een stemming stemden de parlementsleden 35 tegen 15 voor de 21st Century Act. Vervolgens moet het wetsvoorstel door de Agriculture Committee.

In de toekomst zullen de wetten de verantwoordelijkheden van de Amerikaanse autoriteiten CFTC en SEC regelen. Cryptoprojecten die door de CFTC gereguleerd moeten worden als "digitale goederen", moeten eerst door de SEC beoordeeld worden. Hiervoor moet de munt of het token "voldoende gedecentraliseerd" zijn. De wet biedt ook mogelijkheden voor cryptocurrencies om van securities naar commodities te transformeren.

De weg moet ook vrijgemaakt worden voor cryptobeurzen om zich bij de SEC te registreren als een zogenaamd "Alternatief Handelssysteem" (ATS). In het verleden hebben handelsplatformen geklaagd over onduidelijke richtlijnen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De "Blockchain Regulatory Certainty Act" ging ook door de commissie. De wet heeft als doel om te reguleren welke blockchain bedrijven geldmakelaars zijn. Eerder waren er discussies over in hoeverre mining bedrijven, DeFi-platformen en MultiSig-aanbieders ook onder de regelgeving vallen.

De Republikein Tom Emmer geeft echter het groene licht: "Zolang u geen geld van klanten beheert, bent u geen geldmakelaar." Over het algemeen is de wet een "grote overwinning" voor de crypto-industrie.

Ondertussen is er gestemd over de wet: "De marktstructuur voor digitale activa" mislukt. Die zou ook de verantwoordelijkheden tussen de CFTC en de SEC moeten verduidelijken. De parlementsleden bekritiseerden echter het gebrek aan betrokkenheid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De wetsvoorstellen zouden een einde kunnen maken aan de loopgravenoorlog tussen de Amerikaanse toezichthouders en de crypto-industrie. Er lopen momenteel verschillende rechtszaken tussen de SEC en industriereuzen zoals Coinbase, Binance of Gemini.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven