Nieuws - Coinbase CEO twijfelt aan 'onoplettende boekhoudkunde' bij FTX

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Coinbase CEO twijfelt aan 'onoplettende boekhoudkunde' bij FTX

Exchanges
FTX
Faillissement
Coinbase CEO twijfelt, aan 'onoplettende boekhoudkunde', bij FTX

Brian Armstrong ziet duidelijke tekenen van diefstal in plaats van eenvoudige fout in de boekhouding van de ingestorte cryptobeurs FTX.

Het hoofd van de cryptobeurs Coinbase, Brian Armstrong, veroordeelde zaterdag in een tweet de uitspraken van Sam Bankman-Fried over de ondergang van het FTX-imperium. Hij beweerde vorige week tijdens verschillende interviews dat het gat van acht miljard dollar in de boeken van FTX slechts het gevolg was van zijn "onzorgvuldigheid".

Armstrong heeft twijfels

Armstrong vond dit twijfelachtig. Zelfs "de meest goedgelovige persoon" kan niet "geloven in een eenvoudige boekhoudkundige fout" met dergelijke bedragen, zei de Coinbase-baas. "Het is gewoon gestolen geld van klanten door een hedgefonds," zei hij verder duidelijk. Hij verwees naar de betrokkenheid van handelsfirma Alameda Research, die Bankman-Fried van geld van cliënten zou hebben voorzien.

Nieuwe CEO tijdelijl aangewezen

De scherpe kritiek van Armstrong volgt ook op verklaringen van FTX's nieuwe CEO John Ray, die het bedrijf door het faillissementsproces leidt na het vertrek van Bankman-Fried. In zijn getuigenis voor de faillissementsrechtbank beschreef Ray de penibele staat van FTX's boekhouding als "ongekend". Bankman-Fried ontkent ondertussen dat hij bewust fondsen van cliënten heeft verduisterd. Hij blijft volhouden dat hij slechts "onoplettend" was bij het volgen van interne gebeurtenissen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven