Nieuws - Bitcoin zakt onder de 60.000 dollar

Door Luc Vesters

Bitcoin zakt onder de 60.000 dollar

Bitcoin zakt onder de 60.000 dollar

Voor het eerst sinds mei dit jaar valt Bitcoin onder de grens van 60.000 dollar. Vandaag, donderdag 4 juli, zakt de cryptocurrency zelfs onder de 58.000 dollar en staat op het moment van schrijven op 57.676 dollar. Hiermee verliest BTC 4,6 procent van zijn waarde in 24 uur. De redenen zijn divers.

Aan de ene kant heeft de beheerder van Mt.Gox aangekondigd dat hij de 142.000 teruggewonnen BTC wil uitbetalen. Analisten verwachten daarom begin juli een grote hoeveelheid Bitcoin op de markt. Dit verhoogt de druk op de prijs van de cryptocurrency. Volgens Glassnode zijn er echter nog geen verschuivingen van deze coins waargenomen.

Mt.Gox was een van de grootste Bitcoin-exchanges ter wereld. In 2014 sloot de beurs door een hack – een groot deel van de BTC was verdwenen.

Ook uit Duitsland komt er prijsdruk op de markt. De Bundeskriminalamt (BKA) stuurt regelmatig grote hoeveelheden BTC naar wallets van exchanges. Deze Bitcoin zijn in beslag genomen in de zaak rondom de Movie2k.to-website.

Ook de macro-economische situatie maakt het Bitcoin moeilijk. Hoge rente maakt obligaties aantrekkelijk en trekt kapitaal weg van investeringen zoals Bitcoin. Daarnaast verkopen miners de laatste tijd grote hoeveelheden coins. Dit zorgt voor extra prijsdruk.

Naast Bitcoin zakt ook de hele markt met 4,9 procent. Alle cryptocurrencies zijn samen nu 2,14 biljoen dollar waard. In de top 10 krijgt Solana (SOL) het het zwaarst: min 8,1 procent in 24 uur. Maar ook Ethereum (min 5,3 procent), BNB (min 6,4 procent) en XRP (min 6,4 procent) hebben het moeilijk.

Volgens CoinGlass werden Bitcoin Futures ter waarde van 60 miljoen dollar binnen 24 uur geliquideerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven