Nieuws - Bitcoin Spot ETF kan $30 biljoen vrijgeven

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin Spot ETF kan $30 biljoen vrijgeven

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin Spot ETF kan $30 biljoen vrijgeven

Het wachten op de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF duurt voort. Volgens Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, zou goedkeuring ongelofelijke bedragen kunnen vrijmaken.

De race voor goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF is in volle gang in de VS. In een interview met de Amerikaanse zender CNBC deed Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, een extreem bullish voorspelling als het financiële product groen licht krijgt van de Securities and Exchange Commission.

"Als we vooruitkijken naar de goedkeuring van Bitcoin spot ETF's, zal dit de mogelijkheid openen voor een deel van de beleggingsgemeenschap om blootstelling te krijgen aan Bitcoin in hun portefeuille, die voorheen werd buitengesloten," aldus Sonnenshein.

De vergunning opent de deuren naar de Bitcoin-markt voor financiële adviseurs en institutionele beleggers. Deze groep zou tot 30 biljoen dollar kunnen vrijmaken. "We hopen dat deze investeerders de kans krijgen om deel te nemen," vervolgt de Grayscale CEO.

Er zijn nu verschillende bekende aspiranten in de VS die allemaal proberen een Bitcoin Spot ETF te lanceren. Naast BlackRock en Bitwise spant ook Grayscale zich in om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een ETF. De vermogensbeheerder heeft onlangs wijzigingen aangebracht in zijn aanvraag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven