Nieuws - Bitwise publiceert commercial voor Bitcoin ETF

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitwise publiceert commercial voor Bitcoin ETF

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitwise publiceert, commercial voor Bitcoin ETF

Bitwise is zeker van de overwinning in de race voor een Bitcoin Spot ETF. De vermogensbeheerder heeft nu zelfs een commercial gepubliceerd.

"Weet je wat tegenwoordig interessant is? Bitcoin." Zo luidt een commercial die vermogensbeheerder Bitwise maandagavond heeft uitgebracht. De clip toont acteur Jonathan Goldsmith in zijn rol als "The Most Interesting Man In The World". De vermogensbeheerder speelt daarmee indirect in op zijn Bitcoin Spot ETF. Bitwise is een van een aantal kandidaten die een overeenkomstige aanvraag hebben ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin ETF ontbreekt nog

Het bedrijf uit San Francisco heeft al enige ervaring met ETF-gebaseerde cryptoproducten. Bitwise biedt momenteel twee ETF's aan, de Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy (BTOP) en de Bitcoin Strategy Optimum Roll (BITC) - zij het als futures-gebaseerde producten. Een spot ETF ontbreekt nog in het assortiment. Dit heeft ook te maken met het feit dat de SEC al jaren terughoudend is met het goedkeuren van dergelijke aanvragen. Naast Bitwise werken ook andere vermogensbeheerders zoals BlackRock aan een toelating.

Bitwise heeft echter alle vertrouwen in een overwinning met zijn advertentie. Uiteindelijk zou de vermogensbeheerder wel eens gelijk kunnen krijgen. Marktexperts denken dat de eerste Bitcoin Spot ETF's in januari 2024 een vergunning kunnen krijgen in de VS.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven