Nieuws - BlackRock zet weer een grote stap richting de Bitcoin ETF

Sam Fröling

Door Sam Fröling

BlackRock zet weer een grote stap richting de Bitcoin ETF

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock zet weer een grote stap, richting de Bitcoin ETF

BlackRock is op de goede weg in de race voor een Bitcoin Spot ETF. De vermogensbeheerder wil de zorgen van de SEC wegnemen.

Het doel is in zicht. Zoals Bloomberg-analist James Seyffahrt meldt, is BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, bezig met de laatste aanpassingen aan zijn Bitcoin ETF-aanvraag. BlackRock geeft waarschijnlijk de voorkeur aan een cash variant voor zijn ETF. BlackRock reageert hiermee op zorgen van de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse autoriteit uitte eerder zorgen over het gebrek aan bescherming van beleggers en mogelijke marktmanipulatie.

De cash variant voorziet in het volgende: Wanneer nieuwe ETF-aandelen worden gecreëerd, moeten de betrokken partijen kasreserves aanhouden en overdragen aan de emittent. De emittent draagt vervolgens de aandelen over aan de betrokken partijen. Over deze optie wordt al enige tijd gediscussieerd. In de tussentijd bestond de vrees dat de ETF alleen door contant geld gedekt zou worden en niet, zoals eerder werd aangenomen, door Bitcoin. Dit is echter niet het geval.

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas zou de ETF in eerste instantie worden opgericht met kasreserves en vervolgens worden omgezet in Bitcoin. De uitwisseling van ETF-aandelen zou op dezelfde manier werken. In de aanvraag van BlackRock staat: "Er worden geen aandelen uitgegeven totdat de Bitcoin-bewaarder of prime execution agent het juiste aantal Bitcoin heeft toegewezen aan de trust."

BlackRock wil voor de kerstvakantie opheldering

BlackRock blijft doorgaan met de Bitcoin ETF. Blijkbaar wil de vermogensbeheerder de kwestie voor de kerstvakantie ophelderen. In het algemeen wacht de cryptoindustrie al maanden, zo niet jaren, op de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF. De SEC heeft zich lange tijd verzet. Maar het toenemende aantal aanvragen en de groeiende interesse van beleggers dwong de autoriteit uiteindelijk tot actie. Marktwaarnemers verwachten dat de vergunning begin januari 2024 wordt verleend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven