Nieuws - Grayscale dient aangepaste Bitcoin ETF aanvraag in

Door Luc Vesters

Grayscale dient aangepaste Bitcoin ETF aanvraag in

Grayscale dient aangepaste Bitcoin ETF aanvraag in

Vermogensbeheerder van digitale valuta Grayscale heeft een nieuwe aanvraag voor een Bitcoin spot ETF ingediend bij de SEC. Dit blijkt uit een tweet van Bloomberg-analist James Seyffart gisteren.

Dit nieuws volgt op een golf van herziene aanvragen, onder andere van vermogensbeheerders BlackRock en Fidelity.

Een paar dagen eerder zou er een bijeenkomst hebben plaatsgevonden tussen Grayscale en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Er zouden voorwaarden voor goedkeuring van de ETF zijn besproken.

Bovendien daalde de korting tussen GBTC-aandelen en de marktprijs van BTC tot de laagste waarde sinds 2021 (10 procent). Een teken dat de transformatie van het GBTC fonds in een Bitcoin ETF steeds waarschijnlijker wordt.

GBTC is een fonds dat handelt in effecten die de koers van Bitcoin moeten weerspiegelen. De aandelen worden echter goedkoper verhandeld omdat ze momenteel niet kunnen worden ingewisseld voor BTC. De ETF van Grayscale wil daar verandering in brengen. De SEC heeft een omschakeling tot nu toe echter fel afgewezen.

Na een rechterlijke uitspraak in augustus werd de SEC gedwongen om de aanvraag te heroverwegen. De meest recente onderhandelingen tussen de twee partijen laten zien dat de beurstoezichthouder nu bereid zou kunnen zijn om de aanvraag toe te staan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven