Nieuws - "Bitcoin ruim boven USD 1.000.000 in 2030"

Door Luc Vesters

"Bitcoin ruim boven USD 1.000.000 in 2030"

Bitcoin (BTC)
Bull run
"Bitcoin ruim boven USD 1.000.000 in 2030"

Volgens Cathie Wood zal de BTC-prijs voor 2030 de grens van 1 miljoen US dollar doorbreken. In een interview met de New Zealand Herald onthulde de populaire directeur van ARK Invest "nieuwe verwachtingen voor institutionele investeringen" in Bitcoin.

De aanpassing van haar toch al bullish voorspelling voor BTC komt tegen de achtergrond van Bitcoin ETF's, aangezien de goedkeuring van de SEC in januari het investeringslandschap voor de grootste cryptocurrency volledig zou hebben veranderd.

Het zeer optimistische koersdoel van het bedrijf was al $1 miljoen per Bitcoin in 2030, maar "dat doel was voordat de SEC ons groen licht gaf, en ik denk dat dat een belangrijke mijlpaal was, en het trok de tijdlijn naar voren," vertelde Wood aan een breed publiek.

De huidige opwaartse trend van Bitcoin gaat vooraf aan de verwachte grootschalige institutionele adoptie. Ze legde uit dat invloedrijke financiële instellingen zoals Morgan Stanley, Merryl Lynch en Bank of America BTC nog niet hebben geïntegreerd in hun aanbod.

"Ons doel ligt daar ruim boven, en met onze nieuwe verwachtingen voor institutionele deelname is de prijspremie waarvan we uitgaan eigenlijk meer dan verdubbeld," onthulde ze. Ze onthield zich echter van het noemen van een specifieke Amerikaanse dollarwaarde.

Het herziene koersdoel voor Bitcoin van ARK Invest weerspiegelt het groeiende optimisme over de toekomst van de cryptocurrency. Dit wordt ondersteund door de verwachte institutionele adoptie en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving.

Deze ochtend bereikte Bitcoin een nieuwe all-time high, namelijk $71,627.95.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven