Nieuws - Bitcoin breekt door $71.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin breekt door $71.000

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
ETF
Bitcoin breekt door $71.000

Een nieuwe all-time high voor de Bitcoin begroet ons elke dag. De cryptocurrency begint de week met een aanzienlijke prijsgroei.

Net op tijd voor de ochtend van vandaag, 11 maart, heeft Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt. Op het moment van schrijven wordt de prijs van de cryptocurrency verhandeld op meer dan $71.000, volgens gegevens van TradingView (Coinbase).

De cryptocurrency zet daarmee zijn bull rally van de afgelopen maanden voort, met een groei van bijna 50 procent over de hele maand.

Vorige week nog brak Bitcoin door de all-time high van $69,000 die in november 2021 werd bereikt. Op vrijdag 8 maart werd vervolgens de grens van $70.000 overschreden.

De hele cryptomarkt profiteert: Ethereum groeit met 14 procent in één week, BNB met maar liefst 26 procent en memecoin Shiba Inu noteert een groei van 32 procent in zeven dagen.

De reden voor het aanhoudende positieve sentiment op de cryptomarkt zijn de Bitcoin Spot ETF's die in januari werden gelanceerd door BlackRock, Fidelity en Co. s Werelds grootste vermogensbeheerders halen elke dag duizenden BTC van de markt - terwijl er slechts 900 BTC wordt toegevoegd door miners.

Bij het ter perse gaan bedroeg de marktkapitalisatie $ 1,398 miljard. Bitcoin heeft daarmee het edelmetaal zilver ingehaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven