Nieuws - Binance bereikt 200 miljoen gebruikers wereldwijd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance bereikt 200 miljoen gebruikers wereldwijd

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Binance bereikt 200 miljoen gebruikers wereldwijd

Binance is de grootste exchange ter wereld, niet alleen qua dagelijks handelsvolume, maar ook qua gebruikers. Dat is wat erachter zit.

Binance, de grootste cryptobeurs in de sector, claimt wereldwijd 200 miljoen gebruikers te hebben bereikt.

Volgens een rapport van Triple-A bezitten wereldwijd ongeveer 562 miljoen mensen cryptocurrency. Dat maakt de gebruikersbasis van Binance meer dan een derde van alle bezitters.

Het laatste Proof-of-Reserves van Binance laat ook zien dat het bedrijf ongeveer $ 100 miljard aan cryptocurrencies beheert voor zijn gebruikers - nog een industrierecord.

De cryptobeurs bereikt zijn mijlpaal midden in een grote omwenteling. Oprichter en voormalig chief executive Changpeng Zhao, bekend als "CZ", begon onlangs aan een gevangenisstraf van vier maanden voor overtredingen van de Amerikaanse witwaswetten in de VS.

In november vorig jaar bereikte Binance ook een overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Justitie om een boete van $ 4,3 miljard te betalen. De Amerikaanse justitie deed al sinds 2020 onderzoek naar Binance.

Als gevolg daarvan staat de exchange in verschillende landen onder zware regelgevende druk. Het meest recente juridische geschil was met Nigeriaanse autoriteiten, die het bedrijf beschuldigden van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Onder de nieuwe CEO, Richard Teng, en onder het toeziend oog van de Amerikaanse overheid, vaart het bedrijf een nieuwe koers. Vanaf nu wordt het bedrijf gekenmerkt door naleving van de regelgeving en verantwoordelijkheid.

Dit kan een van de redenen zijn waarom de eigen coin van de exchange, BNB, onlangs een nieuwe all-time high bereikte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven