Nieuws - Binance-oprichter Changpeng Zhao begint gevangenisstraf

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance-oprichter Changpeng Zhao begint gevangenisstraf

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Binance-oprichter Changpeng Zhao begint gevangenisstraf

Binance-oprichter Changpeng Zhao is officieel begonnen aan zijn vier maanden durende gevangenisstraf in de VS. Keert hij daarna terug naar de crypto-beurs?

Een maand na zijn veroordeling is Binance-oprichter Changpeng Zhao zijn gevangenisstraf in de VS begonnen, aldus CNBC. De oprichter van 's werelds grootste crypto-beurs is ondergebracht in een gevangenis met een laag beveiligingsniveau in Lompoc, Californië.

Begin mei legde een Amerikaanse rechtbank de Canadees met Chinese wortels een gevangenisstraf van vier maanden op. Aanvankelijk had het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Bij de uitspraak bood Zhao zijn excuses aan voor zijn misstappen.

Op sociale media betuigden veel delen van de crypto-gemeenschap hun solidariteit met de Binance-oprichter.

CZ kwam in het vizier van de autoriteiten tijdens Amerikaanse onderzoeken naar Binance. Het bedrijf en de justitie kwamen tot een buitengerechtelijke schikking. De crypto-beurs betaalde een boete van 4,3 miljard Amerikaanse dollar.

In de loop van de procedure oordeelde de bevoegde Amerikaanse rechtbank dat de 47-jarige had nagelaten effectieve anti-witwasmaatregelen op het handelsplatform te implementeren. CZ trad daarop terug als CEO. Richard Teng nam zijn plaats in.

De Binance-oprichter kondigde voorafgaand aan zijn gevangenisstraf aan een boek te willen schrijven in de gevangenis. Hoe dan ook benadrukte CZ dat hij de crypto-industrie trouw zou blijven. Sommigen achten zelfs een terugkeer naar Binance mogelijk na het uitzitten van zijn straf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven