Nieuws - Binance baas wil boek schrijven in gevangenis

Door Ted Maas

Binance baas wil boek schrijven in gevangenis

Binance Coin (BNB)
Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges
Binance baas wil boek schrijven in gevangenis

Binance-oprichter Changpeng Zhao is een man met vele gezichten. Binnenkort kan CZ ook een schrijver van boeken worden, nu zijn gevangenisstraf van vier maanden begint.

Slechts twee weken na zijn veroordeling spreekt Binance-oprichter Changpeng Zhao zich opnieuw uit. Verrassend genoeg laat hij doorschemeren dat hij zijn komende vrije tijd wil gebruiken om een boek te schrijven.

In een nieuwe Twitter post grapte Zhao: “Ik heb een ‘rustige tijd’ voor de boeg. Die ga ik gebruiken om iets te schrijven. Hiermee zinspeelt CZ op zijn aankomende gevangenisstraf van vier maanden. Zhao trad in 2023 terug als CEO van Binance. Als onderdeel van een schikking met de Amerikaanse autoriteiten stemde de exchange er destijds mee in om 4,3 miljard dollar te betalen. De beschuldiging: overtreding van de Amerikaanse anti-witwaswet.

Ondanks de strafrechtelijke veroordeling wordt Zhao gezien als een held in de cryptogemeenschap. Met Binance creëerde hij 's werelds grootste cryptobeurs, dus een autobiografie zal waarschijnlijk veel belangstelling trekken.

Zhao had al eerder laten weten dat hij nog steeds geïnteresseerd is in cryptocurrencies en bevestigde dat hij blijft investeren. Met een fortuin geschat op 43 miljard dollar is hij de rijkste man in de geschiedenis in een Amerikaanse gevangenis.

Het ziet er ook niet naar uit dat hij de crypto-sectpr zal verlaten. Binance's opvolger Richard Teng wordt beschouwd als een naaste vertrouweling, wat betekent dat Zhao waarschijnlijk indirect invloed zal blijven uitoefenen op het wel en wee van het bedrijf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven