Nieuws - Beleidswijziging VS kan 20 biljoen dollar openstellen voor crypto

Door Luc Vesters

Beleidswijziging VS kan 20 biljoen dollar openstellen voor crypto

VS
Crypto-acceptatie
Beleidswijziging VS kan 20 biljoen dollar openstellen voor crypto

Bitwise CIO Matt Hougan Bitwise vermoedt dat de cryptomarkt de betekenis van de veranderende houding van het Witte Huis onderschat. Als de gevolgen waren ingeprijsd, zouden er al nieuwe all-time highs zijn geweest voor Bitcoin en anderen. In de afgelopen weken is het politieke landschap in de VS verschoven naar een veel positievere houding ten opzichte van crypto, zoals Hougan uitlegt in een memo.

Daarnaast kan de crypto-industrie een enorme instroom van kapitaal uit de financiële adviessector verwachten zodra de Amerikaanse regelgevende instanties de laatste onzekerheden wegnemen. Deze sector heeft meer dan 20 biljoen Amerikaanse dollar tot zijn beschikking.

In het verleden was crypto een partijdige kwestie, gesteund door Republikeinen en tegengewerkt door Democraten. Nu zouden nuttige regelgevende verordeningen echter tweepartijdige steun vinden.

Onlangs stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor FIT21, een nieuw kader voor crypto. Dit moet nu echter definitief worden goedgekeurd door de Amerikaanse Senaat.

De Amerikaanse president Biden sprak ook zijn veto uit over de afschaffing van SAB121. De SEC-richtlijn maakt het bewaren van crypto's onaantrekkelijk voor Amerikaanse banken.

Toch is Hougan optimistisch: “Als je denkt dat de toetreding van BlackRock een positieve impact heeft gehad op de cryptomarkt, stel je dan eens voor dat heel Wall Street cryptocurrencies zou accepteren [...].”

Voormalig president Donald Trump heeft onlangs verschillende positieve opmerkingen gemaakt over Bitcoin en crypto. Ook Biden lijkt zijn restrictieve houding langzaam te veranderen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven