Nieuws - Donald Trump wil gratie verlenen aan Silk Road’s Ross Ulbricht

Door Ted Maas

Donald Trump wil gratie verlenen aan Silk Road’s Ross Ulbricht

Bitcoin (BTC)
VS
Donald Trump wil gratie verlenen aan Silk Road’s Ross Ulbricht

In de Amerikaanse verkiezingscampagne doet Donald Trump steeds meer concessies voor de crypto-sector. Naast versoepelde regelgeving wil de Republikein gratie verlenen aan Ross Ulbricht.

In de verkiezingscampagne om de 47e president van de Verenigde Staten te worden, vertrouwt Donald Trump steeds meer op de stemmen van de cryptocommunity. In een toespraak op 25 mei verklaarde de voormalige president van plan te zijn om “een einde te maken aan de kruistocht van Joe Biden tegen crypto” en wil hij ervoor zorgen dat de branche in zijn eigen land blijft. Daarnaast wil Trump de zelfbehoud van cryptocurrency garanderen en is hij tegen een centrale bank digitale valuta (CBDC).

De beloften gaan verder: “Als jullie op mij stemmen, zal ik de straf van Ross Ulbricht op de eerste dag omzetten in tijd die hij heeft uitgezeten. Hij heeft al elf jaar gezeten, we brengen hem naar huis.”

Ross Ulbricht zit momenteel een dubbele levenslange gevangenisstraf uit voor het exploiteren van de zwarte markt Silk Road, waar Bitcoin het betaalmiddel was. Bovendien heeft Trump zich onlangs nog uitgesproken voor de adoptie van Bitcoin en andere crypto in de VS. Als Republikeinse kandidaat bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen lijkt Trump zich dus strategisch te positioneren als “pro-crypto”.

Trump heeft zich tijdens zijn ambtstermijn sceptisch uitgelaten over Bitcoin en cryptocurrencies. De zakenman accepteert nu echter ook donaties in Bitcoin voor zijn verkiezingscampagne. Of deze ommekeer politieke of financiële beweegredenen heeft blijft gokken.

Dit in tegenstelling tot zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Onder de zittende president hebben de Democraten herhaaldelijk aanvallen uitgevoerd op de cryptosector. Volgens Statista ligt de zittende Amerikaanse president 1,1 procentpunt achter op voormalig president Donald Trump in de peilingen in de Verenigde Staten. In nationale peilingen krijgt deze laatste gemiddeld 46,7 procent van de respondenten, terwijl Joe Biden ongeveer 45,6 procent van de stemmen krijgt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven