Nieuws - Alleen "Gary Gensler" staat Bitcoin ETF in de weg

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Alleen "Gary Gensler" staat Bitcoin ETF in de weg

Bitcoin (BTC)
ETF
VS
Wet en regelgeving
Alleen "Gary Gensler" staat Bitcoin ETF in de weg

De SEC-chef komt opnieuw in de schijnwerpers te staan vanwege vermeende willekeur en gebrek aan transparantie. Zowel in de cryptosector als daarbuiten.

Ark Invest's fondsmanager, Cathie Wood, heeft haar kijk gegeven op de recente perikelen rond een goedkeuring van een Bitcoin ETF. Dit werd gedeeld door Bloomberg-analist Eric Balchunas op X.

Wood werkt momenteel samen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan details over hun Bitcoin ETF aanvraag.

Daarbij prees ze de kennis en openheid van de US Securities and Exchange Commission. Tegelijkertijd liet ze echter doorschemeren dat Gary Gensler, de enige reden was voor de vertragingen tot nu toe.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission begrijpt "Bitcoin en de verdiensten ervan". Alleen Gary Gensler staat volgens Balchunas een Bitcoin spot ETF in de VS in de weg.

Dit zet Gensler opnieuw in de schijnwerpers vanwege zijn twijfelachtige leiderschapsstijl als hoofd van de SEC.

Ondertussen oefent zelfs het Amerikaanse Congres meer druk uit op de ambtenaar. Sommige parlementsleden drongen onlangs aan op goedkeuring van de Bitcoin ETF en dreigden Gensler zelfs met een onderzoek.

Een gerechtelijke uitspraak in de zaak Grayscale tegen de SEC oordeelde bovendien dat Genslers autoriteit "willekeurig en grillig" was bij de behandeling van Bitcoin ETF aanvragen.
Maar zelfs buiten zijn kennis over crypto maakt Gensler blijkbaar geen goede indruk, zoals blijkt.

Volgens berichten in de Wall Street Journal (WSJ) zou Gensler's SEC een intern datalek in de doofpot hebben gestopt. Als gevolg daarvan diende een hedgefondsmanager een klacht in bij het Hooggerechtshof. Hij betwistte de "grondwettigheid van de structuren en procedures bij de SEC". Het ontbrak de SEC aan verantwoordingsplicht, concludeerde de WSJ.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven