Nieuws - Zoveel Bitcoin hebben de ETF-sponsors in hun bezit

Door Luc Vesters

Zoveel Bitcoin hebben de ETF-sponsors in hun bezit

Zoveel Bitcoin hebben de ETF-sponsors in hun bezit

Uitgevers van Bitcoin ETF's halen een steeds groter deel van de coins van de markt. BlackRock alleen al heeft op het moment van schrijven 105.280 BTC in bezit. Dit heeft op zijn beurt gezorgd voor constante koopdruk op de BTC markt sinds de lancering van de financiële producten ongeveer een maand geleden.

Als we alle Bitcoin Spot ETF's bij elkaar nemen, dan hebben de uitgevers op het moment van schrijven 728.000 BTC in bezit met een waarde van USD 37 miljard. Dit betekent dat BlackRock, Fidelity, Grayscale enz. ongeveer 3,7 procent van de Bitcoin in omloop bezitten.

Ondertussen doen ETF-uitgevers geen enkele poging om hun koopgedrag af te remmen. Integendeel. Op 13 februari werd er maar liefst 12.800 BTC uit de markt gehaald door de ETF-uitgevers. Dit komt overeen met meer dan tien keer de hoeveelheid Bitcoin die dagelijks wordt gemined. Gemiddeld komt er elke dag 900 BTC binnen.

Dit is hoeveel Bitcoin de ETF uitgevers bezitten I Bron: The Block

Dit is hoeveel Bitcoin de ETF uitgevers bezitten I Bron: The Block

Grayscale heeft echter nog steeds verreweg de grootste hoeveelheid. De Whale bezit in totaal 461.983 BTC aan digitale activa - waarmee Grayscale de grootste BTC-hodler ter wereld is.

Terwijl BlackRock, Fidelity en anderen steeds meer holdings toevoegen aan hun digitale goudvoorraad, stroomt de liquiditeit weg van de ETF Whale Grayscale.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven