Nieuws - Volgens Cathie Wood gaat Bitcoin goud vervangen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Volgens Cathie Wood gaat Bitcoin goud vervangen

Bitcoin (BTC)
ETF
Volgens Cathie Wood gaat Bitcoin goud vervangen

Institutionele beleggers stappen over van goud naar Bitcoin. Volgens Cathie Wood, CEO van Ark Invest, zal deze trend zich voortzetten.

Bitcoin vervangt goud. Dat is althans de mening van Cathie Wood, CEO van Ark Invest.

"Vergeleken met goud heeft Bitcoin gewonnen. Er is nu een substitutie in Bitcoin en we denken dat dat zal doorgaan nu er een wrijvingsloze manier is om toegang te krijgen tot BTC," zei Cathie Wood van ARK Invest in een YouTube-interview met Brett Winton op 4 februari.

Dit verwijst naar de BTC Spot ETF. Institutionele beleggers kunnen deze nu gebruiken om Bitcoin te kopen en vast te houden.

Net als goud blijkt BTC steeds meer een veilige haven te zijn in moeilijke tijden, zegt Wood. Dit was te zien in 2023, tijdens de regionale bankencrisis. Bitcoin schoot toen met 40 procent omhoog.

"Het idee dat het een vlucht naar kwaliteit of een vlucht naar veiligheid is, doet zich hier opnieuw gelden," zegt Wood.

Larry Fink, CEO van BlackRock, deed dezelfde uitspraak - bijna woordelijk - over BTC.

Volgens Longtermtrends is de eenjarige correlatie tussen BTC en goud momenteel 0,80, wat hoger is dan ooit tevoren.

Ark Invest is een van de 10 aanbieders van een BTC spot ETF.

Dit werd met hoge verwachtingen verwacht aan het begin van het jaar, maar bleek toen een "verkoop het nieuws" gebeurtenis te zijn.

BTC daalde met ongeveer 20 procent in de weken die volgden. Cathie Wood had een dergelijke uitkomst al voorspeld.

Ark Invest's BTC spot ETF heeft ongeveer $ 705 miljoen in Bitcoin en staat daarmee achter andere aanbieders zoals Grayscale, Fidelity en BlackRock.

De huidige marktkapitalisatie van goud is ongeveer $ 14 biljoen. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 780 miljard dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven