Nieuws - BlackRock heeft 50.000 Bitcoin ter waarde van twee miljard dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock heeft 50.000 Bitcoin ter waarde van twee miljard dollar

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock heeft 50.000 Bitcoin ter waarde van twee miljard dollar

Twee weken na de start van de handel verbreekt BlackRock's Bitcoin Spot ETF records: 50.000 Bitcoin ter waarde van twee miljard dollar.

BlackRock, 's werelds grootste bedrijfsbeheerder, heeft de race gewonnen: Als eerste van de nieuwe uitgevers van Bitcoin Spot ETF's beheert het bedrijf nu ongeveer 50.000 Bitcoin ter waarde van twee miljard Amerikaanse dollar met zijn iShares Bitcoin ETF (IBIT).

Hiermee staat de Bitcoin ETF van BlackRock op de derde plaats vergeleken met alle ETF's die vorig jaar zijn gelanceerd. Als het aan Nate Gerace, voorzitter van ETF Store, ligt, wordt het binnenkort nummer één, zoals hij aankondigde op Twitter met een verwijzing naar de Bloomberg Terminal.

Er is echter één bedrijf dat BlackRock en zijn twee miljard dollar voorbijstreeft: Grayscale. Zijn Bitcoin ETF GBTC heeft momenteel ongeveer 20 miljard dollar aan BTC in bezit. Maar omdat dit de omgezette trust is die al tien jaar verhandelbaar is, is het moeilijk om hem te vergelijken met de nieuwe ETF's.

De koersen van Bitcoin en zijn echter niet echt van de grond gekomen sinds de toelating van de vele ETF's. Veel beleggers rekenden eigenlijk op ETF's als koerskatalysator. Tot nu toe hebben de financiële producten deze rol echter niet kunnen vervullen.

Eén reden voor de zijwaartse bewegingen: Veel van de Bitcoin die momenteel verkocht en gekocht worden, worden verhandeld buiten de openbare handelscentra.

Lees verder om erachter te komen waarom het gebrek aan prijsschommelingen ook als positief kan worden gezien: Bitcoin: Waarom de BTC sell-off een "goed teken" is.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $42.313, een stijging van meer dan 4 procent deze week. Het valt nog te bezien of de korte correctie al voorbij is.

BlackRock beheert een totaal vermogen van 9 biljoen dollar. Als het bedrijf slechts één procent van zijn vermogen in Bitcoin zou investeren, zou dat een dramatisch effect kunnen hebben op de BTC-prijs: 1 procent in Bitcoin: dit is wat er gebeurt zodra BlackRock en Co. in BTC stappen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven