Nieuws - Zit Lazarus achter de aanval op CoinsPaid?

Door Luc Vesters

Zit Lazarus achter de aanval op CoinsPaid?

Exchanges
Scams, criminaliteit en fraude
Zit Lazarus achter de aanval op CoinsPaid?

Het Noord-Koreaanse hackersleger Lazarus zou achter de aanval op het cryptobetalingsplatform CoinsPaid zitten. Dit staat in een verklaring van het bedrijf.

Op 22 juli kregen onbekenden toegang tot de fondsen van het platform en stalen bijna $37 miljoen aan cryptocurrencies. CoinsPaid schortte vervolgens de bedrijfsactiviteiten vier dagen op.

Het exacte verloop van de gebeurtenissen blijft onduidelijk, ook omdat CoinsPaid geen specifieke informatie gaf in de verklaring. Het bedrijf verzekert echter: "De fondsen van klanten zijn intact".

Cyberexperts van het beveiligingsbedrijf SlowMist zien verbanden tussen de CoinsPaid hack en de aanvallen op Atomic Wallet ($35 miljoen) en Alphabo ($37 miljoen). Volgens hen registreert een adres de geldopnames van de hot wallets van de getroffen platformen.

Lazarus is een van de bugbears van de crypto-industrie. De hackersgroep is verantwoordelijk voor talloze multi-miljoen hacks. Het collectief behaalde de grootste coup in maart 2022 toen ze meer dan 600 miljoen US dollar stalen van het blockchainspel Axie Infinity. Er wordt aangenomen dat de groep met de aanvallen het nucleaire programma van Noord-Korea financiert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven