Nieuws - Atomic wallet gehackt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Atomic wallet gehackt

Wallets en Whales
Atomic wallet gehackt

De populaire cryptowallet Atomic is gehackt. Verschillende Twitter-gebruikers melden het totale verlies van hun cryptocurrencies.

De populaire software wallet "Atomic" is blijkbaar het doelwit geworden van een hackeraanval. Dit meldde het team achter de applicatie op Twitter. Ze "onderzoeken en analyseren" de situatie en zullen nieuwe informatie delen zodra deze beschikbaar is. Het is nog onduidelijk hoe het beveiligingslek is ontstaan.

Eerder hadden een aantal Twitter-gebruikers gemeld dat hun crypto's verdwenen waren. Eén gebruiker zou een verlies van bijna acht miljoen Amerikaanse dollar hebben geleden. Zoals de pseudonieme on-chain analist ZachXBT meldt, maakten de aanvallers in totaal meer dan 35 miljoen Amerikaanse dollar buit.

In de nasleep van het nieuws kelderde de eigen coin van het project, AWC, met meer dan 10%. De Atomic Wallet registreerde in totaal vijf miljoen downloads. Het team meldt dat minder dan 1% van de maandelijkse actieve gebruikers getroffen werd door de hack. Volgens hen werd het laatste verlies meer dan 40 uur geleden gemeld.

Atomic beweert een veilige crypto-zelfopslagoplossing te zijn. In een rapport van februari 2022 van auditbureau Least Authority wordt echter beweerd dat de app "niet voldoende veilig" is in het beschermen van de bezittingen en privégegevens van zijn gebruikers.

Atomic raadt slachtoffers van de hack aan om contact op te nemen met de ondersteuning van het bedrijf op support@atomicwallet.io.

Software wallets zoals Atomic vertegenwoordigen niet de hoogste beveiligingsstandaard in de cryptosector. Voor de opslag van grote bedragen wordt daarom een hardware wallet aanbevolen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven