Nieuws - Cryptosector wordt slachtoffer van reeks hacks

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptosector wordt slachtoffer van reeks hacks

SushiSwap (SUSHI)
Scams, criminaliteit en fraude
Cryptosector wordt slachtoffer van reeks hacks

Drie cryptoprojecten zijn in enkele uren aangevallen. De slachtoffers zijn SushiSwap, Terraport Finance en de GDAC exchange.

De afgelopen dagen zijn er drie hackeraanvallen geweest in de cryptosector. De gedecentraliseerde cryptobeurs SushiSwap, het DeFi-platform Terraport Finance en de Zuid-Koreaanse handelsbeurs GDAC werden getroffen. In totaal werd meer dan 15 miljoen dollar gestolen. Na de aanval op Euler Finance gingen de aanvallen van hackers in april verder.

SushiSwap met fout in smart contracts

blockchainbeveiligingsbedrijf Peckshield meldde ongewone activiteit in verband met de goedkeuringsfunctie in een SushiSwap smart contract. Het werd snel duidelijk: een hacker gebruikte het lek binnen enkele uren om ongeveer 3,3 miljoen dollar te stelen.

Jared Grey, hoofdontwikkelaar bij SushiSwap, vroeg daarop DEX-gebruikers om de goedkeuringen voor alle contracten in het protocol in te trekken. Op GitHub kunnen gebruikers van de exchange een lijst vinden van alle getroffen blockchainadressen. Korte tijd later meldde Grey een eerste succes: "We hebben meer dan 300 ETH hersteld." Of het ontwikkelteam de rest van de fondsen zal kunnen terugvorderen, valt nog te bezien.

Terraport Finance verliest 2 miljoen US dollar

Het DeFi platform Terraport Finance meldde ook een aanval op zijn in-house liquidity wallet. "Het team onderzoekt momenteel deze inbreuk en er zijn maatregelen genomen om het logboek te beveiligen", verklaarde Terraport op Twitter.

De hacker had ongeveer US$2 miljoen aan Terra Luna Classic (LUNC) gestolen en had het geld al naar Binance en andere cryptobeurzen gestuurd, aldus de verklaring. Het incident heeft voor opschudding gezorgd in de gemeenschap omdat het project geen audit zou hebben uitgevoerd voor de lancering.

Cryptobeurs GDAC verliest 23% van zijn activa

Ook een hackaanval op GDAC. De Zuid-Koreaanse cryptobeurs, handelt token-to-token transacties af. Het handelsplatform verloor meer dan 13,1 miljoen dollar aan Bitcoin, Ether, Wemix en USDT - in totaal 23% van de activa van GDAC.

Na de aanval werden zowel opnames als stortingen geblokkeerd. In een verklaring riep GDAC andere beurzen op om inkomende transacties van verdachte adressen te blokkeren.

Cryptohacks steeds succesvoller

Pas half maart vond de "flash loan attack" op het DeFi-platform Euler Finance plaats. Met een gestolen bedrag van bijna 200 miljoen dollar is het de grootste hack tot nu toe dit jaar.

In 2022 maakten cybercriminelen ongeveer 3,8 miljard US dollar buit - het meest succesvolle jaar ooit. De hack van de Ronin Bridge van het blockchainspel Axie Infinity en de aanval op het Solana DeFi protocol Mango Markets waren bijzonder ingrijpend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven