Nieuws - Zal Joe Biden ook cryptodonaties accepteren?

Door Luc Vesters

Zal Joe Biden ook cryptodonaties accepteren?

Zal Joe Biden ook cryptodonaties accepteren?

De campagne van de Amerikaanse president Joe Biden gaat zich bezighouden met cryptodonaties. Dit meldt The Block. Volgens het rapport is het campagneteam in gesprek met vertegenwoordigers uit de industrie. De zet is naar verluidt bedoeld om crypto-bewuste kiezers over de streep te trekken. Een vraag van The Block bleef onbeantwoord.

De donaties moeten worden verwerkt via Coinbase Commerce. Het platform biedt de dienst al aan Republikeinse rivaalkandidaat Donald Trump. Hij kondigde in mei aan dat hij donaties in crypto zou accepteren tijdens de verkiezingscampagne.

In het verleden heeft Biden de aandacht getrokken vanwege zijn restrictieve beleid ten opzichte van cryptocurrencies. Meest recentelijk sprak hij zijn veto uit over de annulering van een SEC-richtlijn die banken en andere financiële instellingen verplicht om cryptocurrencies die ze voor klanten aanhouden als passiva op hun eigen balans te zetten.

In de race om de Oval Office lijkt crypto een steeds belangrijkere rol te spelen in de verkiezingscampagne. Volgens een enquête van marktonderzoeksbureau Harris Poll wil een derde van de Amerikaanse kiezers dat de cryptogerichtheid van de kandidaten een rol speelt bij hun beslissing.

De VS worstelt al jaren met het vinden van een gemeenschappelijke aanpak voor de regulering van cryptocurrencies. In het verleden heeft deze onzekerheid herhaaldelijk geleid tot juridische geschillen tussen de financiële toezichthouder SEC en verschillende cryptobedrijven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven