Nieuws - Zal het Helium Netwerk (HNT) overschakelen naar Solana (SOL)?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zal het Helium Netwerk (HNT) overschakelen naar Solana (SOL)?

Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
Helium netwerk schakelt over

Groter, sneller, verder: het Helium netwerk wil ook werken aan schaalvergroting. Om dit te bereiken hebben de ontwikkelaars een verrassende maatregel bedacht.

Als onderdeel van het "HIP 70" (Helium Improvement Proposal 70) stellen de ontwikkelaars van het netwerk voor om van hun eigen blockchain over te stappen op Solana (SOL). Dit zou een fundamentele verandering in gang zetten.

Helium heeft zich ten doel gesteld een uitgebreid IoT netwerk (Internet of Things) te ontwikkelen. Met het voorstel willen de ontwikkelaars, Helium's netwerksnelheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid verbeteren.

"Na uitvoerig beraad, discussie en debat hebben de kernontwikkelaars van Helium, met steun van de Helium Foundation en andere belangrijke belanghebbenden, voorgesteld dat het Helium netwerk naar de Solana blockchain wordt verplaatst," zegt het in een blog post.

Maar Solana baarde onlangs opzien met enkele negatieve krantenkoppen. Naast verschillende netwerkonderbrekingen werd de Layer 1 blockchain onlangs het slachtoffer van een hack en wordt Solana geconfronteerd met juridische stappen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven