Nieuws - Solana wordt slachtoffer van een exploit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Solana wordt slachtoffer van een exploit

Solana (SOL)
Wallets en Whales
Solana hack

Het Solana-netwerk staat onder druk. Een exploit zou geld hebben weggesluisd van bijna 8.000 wallets. De aanval gaat door.

Een aanvaller heeft een exploit op Solana-gebaseerde hot wallets gebruikt om tot nu toe ongeveer acht miljoen US dollar buit te maken. Op het moment van schrijven waren er fondsen overgeheveld van iets minder dan 8.000 Solana wallets. De providers Phantom en Slope werden het hardst getroffen, terwijl de aanval nog steeds bezig is. Er wordt door hen aangegeven dat gebruikers hun activa moeten overbrengen naar hardware-portemonnees. Deze worden niet beïnvloed door de exploit.

Verschillende teams werken momenteel samen met beveiligingsexperts aan een oplossing. Emin Gün Sirer, CEO van Ava Labs, plaatste op Twitter dat de aanvaller "waarschijnlijk" toegang tot privésleutels had gekregen. Elke minuut komen er 20 Solana portefeuilles bij. De Solana-exploit heeft ook een negatieve invloed op de prijs van de altcoin. Op het moment van schrijven is SOL iets meer dan 4 procent gedaald.

In het verleden zijn al meerdere problemen geweest met de "high-speed" blockchain. Een van die problemen was dat het Solana netwerk bleef uitvallen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven