Nieuws - Solana moet naar de rechtbank

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Solana moet naar de rechtbank

Solana (SOL)
Privacy en veiligheid
Wet en regelgeving
solana rechtbank

Te midden van een negatieve marktsituatie moeten de oprichters van Solana nu verantwoording afleggen aan de rechter. De beschuldigingen: het verkopen van niet-geregistreerde security tokens.

De oprichters van de "high-speed blockchain" Solana zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor een rechtbank in Californië. Een groepsgeding, vertegenwoordigd door de advocatenkantoren Schneider Wallace Cottrell Konecky LLP en Roche Freedman LLP, beschuldigt de verantwoordelijken van het verkopen van "niet-geregistreerde security tokens", wat in strijd is met de Amerikaanse wet. De verdachten maakten "enorme winsten" met de verkoop, terwijl de beleggers "enorme verliezen" leden, aldus de aanklacht.

Bovendien hadden de verantwoordelijken "misleidende verklaringen" afgelegd over de hoeveelheid SOL-tokens in omloop. Zo leende mede-oprichter Anatoly Yakovenko 11,3 miljoen munten aan een marktmaker en beloofde hij het bedrag nadien uit de circulatie te nemen. In feite werden echter slechts 3,3 miljoen tokens "verbrand".

Bovendien had Solana valse beloften gedaan over de "decentralisatie" van het netwerk. Dit is wat de aanklacht zegt:

''Solana's website beweert dat SOL "gedecentraliseerd en niet te stoppen" is ... Vanaf mei 2021 hadden insiders echter 48 procent van de oplage in handen. Het netwerk is dus sterk gecentraliseerd.''

De advocaten concluderen dat hun cliënten "aanzienlijke schade" hebben geleden door de verweerders als gevolg van een "gebrek aan technische en financiële kennis".

Solana netwerk onder vuur na crash reeks

Terwijl de verantwoordelijken voor het Solana-project waarschijnlijk binnenkort met juridische problemen zullen worden geconfronteerd, moet het netwerk eerst de tekortkomingen van technische aard oplossen. Want de zelfbenoemde "high-speed blockchain" heeft dit jaar al vijf mislukkingen gekend - de meest recente begin juni. Critici zagen ontwerpproblemen als de oorzaak. Het gevolg was dat de koers van het SOL-aandeel op topsnelheid naar het zuiden raasde. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op 38,54 Amerikaanse dollar. De aankondiging van een eigen smartphone midden vorige maand leidde ook tot gemengde gevoelens in de gemeenschap. Een gebruiker zei dat het beter zou zijn om zich te concentreren op het draaiende houden van de blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven