Nieuws - Ripple binnenkort op 500 US dollar?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple binnenkort op 500 US dollar?

Ripple (XRP)
XRP binnenkort op 500 US dollar?

Een manager van Wells Fargo is bullish: tegen 2027 zou Ripple zich moeten vestigen als internationale betaaldienstverlener - en XRP 'to the moon' schieten.

Volgens Shannon Thorp, business development manager bij de grote Amerikaanse bank Wells Fargo, zou Ripple (XRP) kunnen stijgen tot maar liefst 500 US dollar.

In een tweet licht Thorp haar voorspelling toe en verwijst ze naar Ripple's 2023 New Value Report, dat nieuwe trends en zakelijke ideeën beschrijft.

Volgens dit rapport zouden grensoverschrijdende betalingen in 2027 een markt van 250 biljoen dollar zijn. Optimaal voor Ripple: het cryptoprotocol richt zich immers op internationale geldtransfers.

"Een XRP koers van $500 lijkt gewoon niet genoeg om dat bedrag mogelijk te maken", zegt Thorp.

Dat XRP in slechts vier jaar stijgt met 106.429% van de huidige $0,477 naar $500 lijkt zeer twijfelachtig. De cryptocurrency is immers "slechts" 8.036% gestegen sinds de uitgifte van de coin.

Ook moeilijk voor te stellen: een marktkapitalisatie van 26,5 biljoen US dollar - en dat met het huidige XRP-aanbod. Op dit moment is slechts 53% van alle XRP coins in omloop.

Ter vergelijking: de hele goudvoorraad op aarde heeft een waardering van 12 biljoen US dollar.

Er is ten minste één Ripple whale die hoopt op een evenredige prijsgroei. Nadat de SEC verloor in de rechtszaal, kocht de anonieme investeerder ongeveer 425 miljoen XRP.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven