Nieuws - SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple uitspraak

Door Luc Vesters

SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple uitspraak

SEC gaat in hoger beroep tegen XRP-uitspraak

De SEC heeft een hoger beroep aangekondigd in de Ripple-zaak. De beurstoezichthouder wil het vonnis, volgens welke de verkoop van XRP slechts gedeeltelijk onder effectenhandel valt, laten herzien.

"Specifiek wil de SEC de beslissing van de rechtbank bevestigen dat de "programmatische" aanbiedingen en verkopen van de beklaagden aan XRP-kopers via crypto-asset handelsplatformen en Ripple's "andere distributies" in ruil voor arbeid en diensten geen aanbod of verkoop van vertegenwoordigende effecten vormden".

De SEC verwijst ook naar een rechtszaak tegen Terraform Labs. De rechtbank zou hebben beweerd dat cryptocurrencies die op beurzen worden verhandeld, effecten kunnen vertegenwoordigen.

"Een spoedige heroverweging door het hof van beroep is terecht, met name gezien het aantal zaken dat momenteel in behandeling is en dat beïnvloed zou kunnen worden door de uitspraak van het hof van beroep over deze kwesties", aldus de SEC.

In juli wist Ripple een gedeeltelijke overwinning te behalen op de SEC. De uitspraak beoordeelde alleen bepaalde XRP-verkopen als effectentransacties. Verkopen aan kleine beleggers werden daarom niet meegerekend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven