Nieuws - Waarom explodeerde de DeFi-volume op Uniswap tot een recordhoogte?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Waarom explodeerde de DeFi-volume op Uniswap tot een recordhoogte?

DeFi
Waarom explodeerde de DeFi-volume, op Uniswap tot een recordhoogte

Steeds meer beleggers maken gebruik van de DeFi protocollen na de depegging van USDC. Uniswap haalt een record volume.

De onrust rond de gebeurtenissen van de Silicon Valley Bank blijft zijn effecten hebben in de crypto industrie. Ook in de DeFi-sector zijn er gevolgen te bekennen. Met een blik op het transactievolume kan er worden geconcludeerd dat ze positief zijn.

Het grootste DeFi-platform Uniswap heeft zaterdag (11 maart) een recordvolume van 11,8 miljard dollar genoteerd. Dit blijkt uit gegevens van Dune Analytics. Ter vergelijking: het dagelijkse handelsvolume van 's werelds grootste gecentraliseerde bitcoinbeurs, Binance, bevindt zich gemiddeld op 18 miljard dollar. Coinbase, de nummer twee, brengt het op ongeveer twee miljard USD. Uniswap presteert dus minstens één dag beter dan zijn concurrent.

Binance en andere exchanges stoppen met de handel: Een toename van DeFi gebruikers

De reden voor de massale run op de beurzen was het verdwijnen van de stablecoins DAI en USDC. Vooral USDC had een grote kans voor de titel ‘grootste USD stablecoin’. De reden dat de USDC zijn stabiliteit verloor (de stablecoin handelde soms tegen USD 0,87) kwam door de gevolgen van de failliete Silicon Valley Bank.

In de loop van de depegging stopten gecentraliseerde exchanges zoals Binance met de handel in de in stablecoins die het moeilijk hadden. Als gevolg daarvan zochten veel beleggers gedecentraliseerde beurzen op zoals Uniswap om hun USDC-posities te verkopen. Vandaag is de USDC nog steeds de meest verhandelde coin op Uniswap.

Inmiddels is ook de waarde van de USDC gestabiliseerd. Dit komt door een reddingsoperatie van de Amerikaanse ministerie van Financiën en de Fed. De 3,3 miljard US dollars die Circle bij de SVB had geparkeerd zijn gered waardoor het liquiditeitstekort is gedicht laten ze weten in een persbericht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven