Nieuws - De cryptomarkt herstelt na redding Amerikaanse banken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De cryptomarkt herstelt na redding Amerikaanse banken

Bitcoin (BTC)
Optimism (OP)
Render (RNDR)
Singularity NET (AGIX)
VS
Ontwikkelingen
De cryptomarkt herstelt na redding Amerikaanse banken

Een financiële redding van verschillende Amerikaanse banken door verschillende Amerikaanse toezichthouders zorgt ervoor dat de prijzen van Bitcoin en vele altcoins met dubbele cijfers in waarde stijgen.

De Federal Reserve (Fed) en het Treasury Department in de VS hebben een reddingsactie uitgevoerd door op het laatste moment klantenfondsen van Silicon Valley Bank te redden en door de sluiting van de cryptobank Signature Bank (SIVB) te coördineren. De financiële markten reageerde positief op het nieuws.

Daardoor profiteert ook de cryptomarkt merkbaar en herstelt de markt zondagavond van de sell-off in de afgelopen handelsweek. De Bitcoinprijs steeg in de eerste 12 uur van de handel met 10% tot 22.800 US dollar. Ook Ethereum (ETH) stijgt met dubbele cijfers in waarde tot 1.630 US dollar.

Sommige altcoins zoals Optimism (OP), Render Token (RNDR) en SingularityNET (AGIX) stijgen zelfs met meer dan 20%. Als gevolg van de redding door de Amerikaanse autoriteiten herwint ook de Amerikaanse stablecoin USDC de 1:1 koppeling met de Amerikaans dollar. Een dag eerder kreeg de stablecoin te maken met een depeg, waardoor de koers daalde naar 85 dollarcent.

Volgens Coinglass werden op de cryptomarkt als gevolg van de koerssprong voor ongeveer 200 miljoen US dollar short bets geliquideerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven