Nieuws - USDC daalt met 12% dankzij blootstelling aan Sillicon Valley Bank

Mike Hesp

Door Mike Hesp

USDC daalt met 12% dankzij blootstelling aan Sillicon Valley Bank

USDC daalt met 12% dankzij blootstelling aan Sillicon Valley Bank

USDC heeft zijn koppeling met de dollar verloren nadat bekend werd dat de uitgever van USDC, Circle voor 3,3 miljard dollar aan USDC had ondergebracht bij Sillicon Valey Bank. De coin was even minder dan $0,90 waard, maar is sindsdien hersteld tot boven de 90 cent.

Het einde van Sillicon Valley Bank

Onlangs werd bekend dat de 'cryptobank' wordt gesloten door Amerikaanse toezichthouders. De reden is het verlies aan vertrouwen in de bank. Daardoor trokken veel klanten hun kapitaal terug, waardoor de bank verder in de problemen kwam. De cryptosector lijdt eronder omdat de bank cryptodiensten aanbiedt.

Circle niet in staat USDC weg te halen bij bank

Circle geeft op Twitter aan, dat ze geprobeerd hebben de 3,3 miljard dollar aan USDC weg te halen bij Sillicon Valley Bank. Dit is echter niet gelukt, wat betekent dat de USDC nu bij de bank vastzitten. Wat er met het geld gaat gebeuren is nog niet duidelijk. In reactie op de berichtgeving hebben veel beleggers hun USDC verkocht, uit angst voor een UST-scenario. Het is momenteel niet te zeggen of USDC zich zal herstellen of dat een Terra Luna scenario op de loer ligt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven