Nieuws - Waarom blijft de FTX token stijgen?

Door Ted Maas

Waarom blijft de FTX token stijgen?

FTX
Waarom blijft de FTX token stijgen

Bijna geen enkele ander coin is dit jaar zoveel gestegen als FTT. Dit terwijl de cryptocurrency een jaar geleden is geïmplodeerd. Wat zijn de redenen voor de rally?

De FTX token met de naam FTT is nog lang niet dood. De cryptocurrency van de failliete beurs beleeft momenteel een tweede lente. Alleen al op de laatste handelsdag noteerde FTT een enorme stijging van 40 procent. Maar hoe is de rally te verklaren van een token dat een jaar geleden instortte? Twee factoren springen in het oog.

Mogelijke comeback FTX voedt FTT

FTT maakt een comeback. Sinds het begin van het jaar heeft de token een groei van 400 procent geboekt, waarvan 30 alleen al in de afgelopen week. De cryptocurrency staat momenteel op €4,27 euro. De prijs heeft een boost gekregen door geruchten over een heropening van FTX. De exchange van Sam Bankman-Fried crashte een jaar geleden in een faillissement. Sindsdien is er een ervaren curator aangesteld om het cryptobedrijf weer op de been te helpen en geld in te zamelen om gedupeerde klanten uit te betalen. Er worden momenteel drie kandidaten besproken.

Destijds bespaarden beleggers handelskosten als ze voor cryptocurrencies betaalden met FTT. Of het token opnieuw een soortgelijke functie zal vervullen, wordt momenteel besproken. Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen.

FTT in plaats van BNB?

Tegelijkertijd lijkt het nieuws over Binance de FTT aan te wakkeren. Gisteravond bereikten het Amerikaanse Openbaar Ministerie en 's werelds grootste cryptobeurs overeenstemming over een deal. Binance zal een boete van in totaal USD 4,3 miljard betalen en de Amerikaanse markt de rug toekeren. Managing Director Changpeng Zhao moet vertrekken en kan een gevangenisstraf tegemoet zien. In ruil daarvoor staken het Ministerie van Justitie en de CFTC hun procedures tegen het bedrijf.

Het is de hoogste boete ooit opgelegd aan een cryptobedrijf. Binance zal de betaling waarschijnlijk zonder problemen kunnen uitvoeren. Het is moeilijk te zeggen hoe ernstig de financiële gevolgen voor de exchange zullen zijn, omdat Binance als privébedrijf geen terugkerende financiële rapporten hoeft te publiceren. Massale ontslagen in juli deden echter twijfels rijzen over de financiële gezondheid van het bedrijf. Over het algemeen had het nieuws een negatieve invloed op de prijs van BNB, Binance's eigen token. De munt is de afgelopen 24 uur met bijna 10 procent gedaald. De omstandigheden lijken FTT in de kaart te spelen. Volgens het analyseplatform Santiment hebben sommige beleggers hun BNB al ingeruild voor de FTX token.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven