Nieuws - VS verplaatst Bitcoin ter waarde van USD 922 miljoen

Door Luc Vesters

VS verplaatst Bitcoin ter waarde van USD 922 miljoen

Bitcoin (BTC)
VS
VS verplaatst Bitcoin ter waarde van USD 922 miljoen

Terwijl de huidige crypto-rally de prijs van Bitcoin naar hoogten stuwt die investeerders in de cryptocurrency al meer dan twee jaar niet meer hebben gezien, verplaatst de Amerikaanse overheid honderden miljoenen dollars aan BTC.

In een reeks transacties gisteren, 28 februari, maakte de VS in totaal 15.085,01 BTC over met een equivalente waarde van USD 922 miljoen. De overgemaakte BTC waren afkomstig van inbeslagnames uit 2016, die in het bezit kwamen van de VS tijdens de Bitfinex hack.

Slechts één dag voor de overdracht getuigde Bitfinex hacker Ilya Lichtenstein voor een rechtbank in Washington D.C. en legde hij uit hoe hij meer dan USD 4,5 miljard aan Bitcoin kon witwassen via Bitfinex. Volgens een rapport van Bloomberg getuigde Lichtenstein dat hij maandenlang de controle had over Bitfinex en tegelijkertijd de accounts van andere cryptobeurzen had gehackt.

In augustus vorig jaar pleitte Lichtenstein samen met zijn partner Heather Morgan schuldig. De twee riskeren meerdere jaren gevangenisstraf. Bitfinex was begin dit jaar het slachtoffer van een andere aanval, maar het Bitfinex team onder leiding van CTO Paolo Ardoino wist deze te verijdelen.

Hacks, exploits en andere aanvallen zijn gebruikelijk in de cryptoruimte. Nog maar een paar dagen geleden vond er een aanval plaats op het X-account van MicroStrategy, die in totaal meer dan 400.000 USD schade veroorzaakte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven