Nieuws - Hacker valt MicroStrategy aan op X

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hacker valt MicroStrategy aan op X

Ethereum (ETH)
Scams, criminaliteit en fraude
Hacker valt MicroStrategy aan op X

Een aanvaller heeft het X-account van MicroStrategy gehackt. Via phishing heeft hij 440.000 dollar gestolen van fans van Saylor. Hoe is dit gebeurd?

Een hacker viel MicroStrategy's X-account aan en publiceerde links naar een valse airdrop van een "$MSTR" token.

Hierdoor veroorzaakte de hacker een schade van ongeveer 440.000 dollar, gebaseerd op een onderzoek van on-chain onderzoeker ZachXBT. Deze publiceerde het vermoedelijke wallet-adres van de criminele aanvaller.

Ondertussen lijkt MicroStrategy weer controle te hebben over zijn X-account, want de bijbehorende post is verwijderd. De laatste post, gedateerd op 21 februari, maakt reclame voor de nieuwe AI-integraties van het bedrijf.

De links van de valse Ethereum airdrop leidden naar een valse MicroStrategy website, waar gebruikers vervolgens hun wallet konden koppelen en de valse "$MSTR" airdrop konden claimen.

Als een gebruiker de toegangsrechten accepteerde en inlogde met zijn Web3-wallet voor de vermeende airdrop, kon de hacker toegang krijgen tot de tokens van de gebruiker en hun geld stelen.

Gezien de afwijzende houding van Michael Saylor tegenover andere cryptocurrencies, was de phishing-zwendel vrij doorzichtig. In een interview zei Saylor in dit verband dat de SEC hard zou moeten optreden tegen altcoins als "ongeregistreerde effecten".

Op het moment van schrijven had het adres van de vermoedelijke aanvaller nog 62,97 ETH in bezit, ter waarde van ongeveer $196.000. MicroStrategy zelf heeft nog geen commentaar gegeven op het incident.

MicroStrategy houdt echter vast aan zijn Bitcoin-aankoopstrategie. Zoals Reuters vandaag, 26 februari, meldde, kocht het bedrijf tussen 15 en 25 februari ongeveer 3.000 BTC voor $155,4 miljoen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven