Nieuws - Michael Saylor wil voor altijd Bitcoin kopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Michael Saylor wil voor altijd Bitcoin kopen

Bitcoin verkopen is uitgesloten voor Michael Saylor, ook al hebben de BTC-holdings van zijn bedrijf MicroStrategy nu een winst van meer dan vier miljard Amerikaanse dollar. In totaal bezit MicroStrategy maar liefst 190.000 Bitcoin.

"Ik zal altijd aan de top kopen. Bitcoin is de exit-strategie," zei Saylor gisteren, 20 februari, in een interview met Bloomberg, toen hem werd gevraagd wanneer zijn bedrijf zijn BTC daadwerkelijk zou verkopen.

Op basis van zijn optimistische vooruitzichten legde Saylor uit dat de cryptocurrency superieur is aan goud, de S&P500 en onroerend goed, hoewel elk van deze beleggingscategorieën momenteel nog een veel grotere marktkapitalisatie heeft. Voor Saylor zijn zelfs nieuwe all-time highs geen reden voor portefeuillediversificatie: "Bitcoin is technisch superieur aan deze beleggingscategorieën. En omdat dit het geval is, is er simpelweg geen reden om de winnaars te verkopen en de verliezers te kopen."

Hij wees ook zorgen van de hand dat Bitcoin ETF's het moeilijker zouden maken voor MicroStrategy om zijn BTC-belangen te vergroten. Hij benadrukte de hefboomstrategie van zijn bedrijf. De spot ETF's zouden geen concurrentie zijn, maar simpelweg de poorten hebben geopend voor institutioneel kapitaal om naar het Bitcoin ecosysteem te stromen. "Dit is een opkomend tij. Het zal alle boten optillen," vatte hij samen.

Nu de marktkapitalisatie samen met de BTC-prijs stijgt, zou MicroStrategy binnenkort opgenomen kunnen worden in de S&P500. Dit zou Bitcoin indirect in elke grote beleggersportefeuille brengen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven