Nieuws - Volgende Bitcoin Spot ETF verschenen bij DTCC

Door Luc Vesters

Volgende Bitcoin Spot ETF verschenen bij DTCC

Bitcoin (BTC)
ETF
Volgende Bitcoin Spot ETF verschenen bij DTCC

Bitcoin Spot ETF's blijven op stoom komen in de Verenigde Staten. Zo is er nu ook een handelscode opgedoken voor het financiële product van vermogensbeheerders Invesco en Galaxy. Dit blijkt uit een inschrijving van de "Depository Trust & Clearing Cooperation" (DTCC). Het bedrijf verzorgt onder andere de handel voor Nasdaq.

Onder de handelscode "BTCO" verschijnt de ETF samen met de omschrijving: "INVESCO GALAXY BITCOIN ETF". Vorige week kwam een notering van BlackRock's Bitcoin Spot ETF al in het nieuws toen het financiële product van 's werelds grootste vermogensbeheerder ook op DTCC verscheen. Marktwatchers en industrie-experts zagen dit als een sterke aanwijzing dat goedkeuring aanstaande was.

Het nieuws leidde tot een Bitcoin-rally. De prijs van de cryptocurrency steeg in de tussentijd abrupt met 12 procent naar meer dan 35.000 Amerikaanse dollar. Korte tijd later werd duidelijk dat de handelsafkorting van BlackRock er al maanden was, maar dat niemand het had opgemerkt. De handelscode voor de BlackRock Bitcoin ETF betekende niets.

In plaats daarvan vertelde een woordvoerder van DTCC aan cryptomedium Cointelegraph: Het was inderdaad een standaardprocedure "ter voorbereiding van een lancering van een nieuwe ETF." Maar, "Opname op de lijst is geen indicatie van de uitkomst van hangende regelgevende of andere goedkeuringsprocessen."

De bitcoinprijs reageerde dienovereenkomstig nuchter. De cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur een winst van één procent. BTC staat momenteel op 34.471 Amerikaanse dollar.

Als het gaat om de Bitcoin Spot ETF, blijft het laatste woord aan de Securities and Exchange Commission (SEC). De aanvragen stapelen zich nu op bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit verhoogt ook de druk op de autoriteit. Experts uit de sector denken dat goedkeuring slechts een kwestie van tijd is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven