Nieuws - Komt de Bitcoin-koersrally door oorlog in plaats van de Blackrock ETF?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Komt de Bitcoin-koersrally door oorlog in plaats van de Blackrock ETF?

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
ETF
Komt de Bitcoin-koersrally door oorlog, in plaats van de Blackrock ETF?

14 procent steeg de koers van Bitcoin. Zit de BTC spot ETF van BlackRock erachter? Volgens Arthur Hayes is er een andere oorzaak.

Bitcoin stijgt met 14 procent, een gokje: BlackRock's Bitcoin Spot ETF staat in de coulissen te wachten. Dat was het grote nieuws van de week. Of is het een verkeerde interpretatie? Volgens blockchainpionier Arthur Hayes (onder andere bekend van BitMex) is er een andere reden voor de sterke rally van de Bitcoin: de oorlogen in Israël en Oekraïne. Dit legt hij uit in een essay uitgegeven op 24 oktober, dat hij publiceerde op zijn Substack.

Joe Biden “Er zal veel nieuw geld beschikbaar komen”

De Amerikaanse president Joe Biden gaf diezelfde dag een toespraak waarin hij uitlegde: er zal veel nieuw geld beschikbaar komen om militaire steun te financieren. "In combinatie met de kosten van Oekraïne zal het militaire budget van de VS echt exploderen," zei Hayes. "Dat zal de toekomstige leningen van de overheid doen toenemen. En de sky is the limit als het gaat om de bedragen die een oorlog aan kapitaal kan verspillen."

Hayes concludeert: institutionele beleggers verkopen staatsobligaties en notes en verschuiven het geld naar veiligere activa. Met name goud en Bitcoin. "Als langlopende Amerikaanse staatsobligaties beleggers geen zekerheid bieden, zullen ze op zoek gaan naar alternatieven," aldus Hayes. "Goud en vooral Bitcoin zullen stijgen uit echte angst voor wereldwijde inflatie in oorlogstijd."

Koersrally toegeschreven aan een andere gebeurtenis

In werkelijkheid werd de koersrally toegeschreven aan een andere gebeurtenis: Er kwamen steeds meer aanwijzingen voor een Bitcoin ETF van BlackRock. Er verscheen een tickersymbool voor de ETF op Nasdaq. Daarna verdween het weer. Nu kwam het uit: het symbool stond al sinds augustus op de lijst.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven