Nieuws - BlackRock Bitcoin ETF: Handelssymbool plotseling weer verschenen

Door Luc Vesters

BlackRock Bitcoin ETF: Handelssymbool plotseling weer verschenen

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock Bitcoin ETF: Handelssymbool plotseling weer verschenen

BlackRock wacht nog officieel op goedkeuring van de SEC voor haar Bitcoin Spot ETF, maar het handelssymbool "IBTC" verscheen op de site van Depository Trust & Clearing Cooperation (DTCC). De markt zag dit als verdere bevestiging dat de Bitcoin Spot ETF binnen handbereik was. De Bitcoin koers steeg dan ook sterk.

In de tussentijd werd de beursnotering weer ingetrokken en nu een paar uur later weer toegevoegd. Tot nu toe kan niemand met zekerheid zeggen waarom. De veronderstelling suggereert dan ook dat er meer behoefte is aan coördinatie van de kant van de SEC. Het is mogelijk dat dit slechts een tijdelijke aanpassing van de website was.

Marktexpert Eric Balchunas, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste commentatoren op de Bitcoin spot ETF toepassingen, was niet heel erg geschokt, maar wel enigszins verrast. Hij zei op X dat hij vermoedde dat de SEC tegen BlackRock had gezegd dat ze wat langer moesten wachten met de daadwerkelijke notering. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven nog steeds boven de 34.000 US dollar. Dit geeft aan dat de markt nog steeds overtuigd is van de goedkeuring.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven