Nieuws - USDC binnenkort niet meer op de Tron blockchain

Door Luc Vesters

USDC binnenkort niet meer op de Tron blockchain

TRON (TRX)
Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
USDC binnenkort niet meer op de Tron blockchain

Circle stopt met de ondersteuning van de USDC stablecoin op de Tron blockchain. De beslissing is in lijn met "inspanningen om ervoor te zorgen dat USDC betrouwbaar, transparant en veilig blijft", schrijft het bedrijf in een nieuwe blogpost.

"Met onmiddellijke ingang zullen we niet langer USDC minen op Tron," vervolgt het bedrijf. De ondersteuning voor het Tron-netwerk zal worden afgebouwd. USDC transfers van zakelijke klanten van Circle Mint naar andere blockchains worden voorlopig ondersteund tot februari 2025.

Particuliere klanten kunnen USDC overboeken naar andere blockchains en inwisselen bij cryptobeurzen en brokers. Circle gaf geen duidelijke reden voor de beslissing, maar zei dat het "voortdurend de geschiktheid" van blockchains zou beoordelen als onderdeel van zijn risicobeheersysteem.

Vorige maand nog diende Circle een aanvraag in voor een beursgang in de Verenigde Staten. De door het bedrijf uitgegeven stablecoin USDC heeft een marktkapitalisatie van bijna 28 miljard dollar. Daarmee is het de op één na grootste stablecoin na Tether's USDT met een marktkapitalisatie van USD 97 miljard.

USDC met een waarde van USD 335 miljoen wordt momenteel bewaard op Tron. In november ontkende Circle beschuldigingen dat het diensten verleende aan Tron-oprichter Justin Sun. Eerder had een ethische groep gesproken over de betrokkenheid van het bedrijf bij het Tron-netwerk.

Tron oprichter Justin Sun werd aangeklaagd door de SEC omdat hij het handelsvolume kunstmatig zou hebben opgedreven en Tron tokens zou hebben verkocht als ongeregistreerde effecten. Sun verwierp de beschuldigingen van de SEC als ongegrond.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven