Nieuws - Uitvinder ChatGPT: "Bitcoin is een belangrijke wereldwijde valuta"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Uitvinder ChatGPT: "Bitcoin is een belangrijke wereldwijde valuta"

Bitcoin (BTC)
Worldcoin (WLD)
Crypto-acceptatie
Uitvinder ChatGPT: "Bitcoin is een belangrijke wereldwijde valuta"

Sam Altman steunt Bitcoin en haalt uit naar de VS en CBDC's.

Sam Altman spreekt zijn steun uit voor Bitcoin tijdens een optreden in de podcast van Joe Rogan. Tegelijkertijd waarschuwt de oprichter van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, voor de potentiële gevaren van digitaal centraal bankgeld (kortweg CBDC's).

Bitcoin is een "logische en vitale wereldwijde valuta", zegt Altman. Je hebt een "valuta nodig die buiten de controle van elke overheid valt".

De maker van ChatGPT uitte zijn zorgen over CBDC's: "Ik maak me grote zorgen over hoe ver de controlestaat hier zou kunnen gaan."

Sam Altman bekritiseerde ook het Amerikaanse optreden tegen de crypto-industrie: "Ik ben teleurgesteld in hun gedrag. Het maakt me verdrietig."

De OpenAI CEO heeft zijn eigen cryptocurrency gelanceerd, Worldcoin. Het wordt als zeer controversieel beschouwd, vooral vanwege zorgen over de privacy. Autoriteiten over de hele wereld onderzoeken het project.

Landen over de hele wereld werken aan de invoering van digitaal centrale bankgeld. In China bestaat het al in de vorm van de e-yuan. Gegevensbeschermers zijn gealarmeerd. Hun zorgen: volledige bewaking van burgers en mogelijke financiële censuur door de staat.

De "Joe Rogan Show" op Spotify bestaat al 13 jaar en is de meest beluisterde podcast ter wereld. Het wordt als controversieel beschouwd: vanwege de controversiële meningen van de gastheer, Joe Rogan, een komiek en martial arts commentator. Hij is een uitgesproken fan van Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven