Nieuws - Meer dan een fan: podcastkoning Joe Rogan bezit "wat Bitcoin"

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Meer dan een fan: podcastkoning Joe Rogan bezit "wat Bitcoin"

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Meer dan een fan:, podcastkoning Joe Rogan bezit "wat Bitcoin"

"I own some," onthult Joe Rogan in zijn podcast, die de meest beluisterde postcast ter wereld is. Enorm bullish is de podcastkoning over Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Onderweg laat hij de bom vallen in zijn podcast. "Ik bezit zelf wat Bitcoin," onthult Joe Rogan in een gesprek met de Canadese komiek Howie Mendel op 20 april. Met meer dan 11 miljoen gemiddelde kijkers per aflevering maakt de in Texas gevestigde Amerikaan de meest beluisterde podcaster ter wereld. Voor de cryptogemeenschap - een sterke bondgenoot.

De koning van de podcasts heeft zich in het verleden meermaals geuit als een fan van Bitcoin en Ethereum, en hij nodigt regelmatig gasten uit de community uit, zoals Beeple, de recordbrekende NFT-artiest van deze tijd. Daarnaast promootte de komiek drie jaar geleden ook cryptoprojecten, bijvoorbeeld de Cash App. Daar zei hij over Bitcoin:

"Bitcoin is een transformerende digitale coin die werkt als een gedecentraliseerd peer-to-peer betalingsnetwerk. Het wordt gerund door zijn gebruikers en heeft geen centrale autoriteit. Ik vind het geweldig. Ik wou dat het de manier was waarop we valuta uitwisselen, en misschien wordt het dat in de toekomst ook".

Joe Rogan

Waarschuwing voor CBDC

Bovendien waarschuwde de podcaster en komiek vorig jaar in een andere podcast voor digitale centrale bank valuta (CBDC). Overheden zouden binnenkort proberen Bitcoin te onderdrukken en in plaats daarvan hun eigen en gecentraliseerde cryptocurrencies op te richten: "Ze zagen het niet aankomen. En nu worden ze gek omdat het zich vestigt als een alternatieve valuta."

Joe Rogan is een komiek, martial arts commentator en al enkele jaren de meest succesvolle en een van de meest controversiële podcasters ter wereld. Zijn show "The Joe Rogan Experience" bestaat al 13 jaar en heeft meer dan 2100 afleveringen uitgezonden met bijna evenveel gasten. De gesprekken duren vaak meerdere uren. In 2022 verzekerde Spotify zich van de exclusieve rechten op zijn show voor naar verluidt 100 of zelfs 200 miljoen dollar. Het exacte bedrag is onbekend.

Lees ook: Wat vindt het volk van CBDC?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven