Nieuws - Twitter heeft geld nodig: zet Elon Musk in op cryptobetalingen?

Door Ted Maas

Twitter heeft geld nodig: zet Elon Musk in op cryptobetalingen?

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Wallets en Whales
Twitter musk crypto doge wallet

Twitter heeft in de VS vergunningen aangevraagd om software te ontwikkelen om betalingen te faciliteren, aldus de Financial Times. Het nieuws komt van twee insiders binnen het bedrijf.

Naast een nieuwe betalingsinfrastructuur ontwerpt het team een "kluis om gebruikersgegevens op te slaan en te beschermen", aldus de insiders. Al met al lijkt het erop dat Twitter bezig is met een gloednieuwe wallet functionaliteit.

Het mogelijk maken van betalingen via het korte berichtenplatform is een cruciaal onderdeel van het plan van Elon Musk om nieuwe inkomstenbronnen te vinden voor het sociale platform, dat het al een tijdje financieel lastig heeft, aldus Musk zelf. De advertentieactiviteiten van Twitter ter waarde van 5 miljard dollar per jaar zijn ingestort, Musk had het al zelfs over insolventie. Het is tot nu toe onduidelijk of de betaalsoftware op blockchain- of cryptotechnologie draait.

CEO Elon Musk voedde de geruchtenmolen al voor de overname. "Het zou logisch zijn om een betaalfunctie op Twitter te introduceren. Of het nu gaat om traditionele valuta of crypto," zei de 50-jarige. Naast ideeën als Dogecoin transacties en een geintegreerde walletfunctie, sprak Musk over het vrijgeven van Twitter's code en het implementeren van NFT's voor selecte gebruikers. Onlangs werden cryptokoersen en cashtags al geïntegreerd op het sociale mediaplatform.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven