Nieuws - Tron oprichter onthult Bitcoin bezit en veroorzaakt verwarring

Door Luc Vesters

Tron oprichter onthult Bitcoin bezit en veroorzaakt verwarring

Bitcoin (BTC)
TRON (TRX)
Tron oprichter onthult Bitcoin bezit en veroorzaakt verwarring

Tron oprichter Justin Sun heeft zijn persoonlijke Bitcoin bezit openbaar gemaakt. De 33-jarige plaatste een screenshot van zijn HTX-portemonnee op X (voorheen Twitter). Hierop staat iets minder dan 28.613 BTC met een waarde van iets meer dan 1,62 miljard Amerikaanse dollar.

Met deze stap wilde hij kritiek wegnemen die eerder vanuit de cryptogemeenschap was gekomen. Er waren beschuldigingen dat Sun zich steeds meer terugtrok uit HTX (voorheen Huobi). Hij is nauw verweven met de cryptobeurs. Niet alleen presenteert de oprichter van Tron zich publiekelijk als een supporter en investeerder, hij heeft ook een adviserende rol bij het bedrijf.

Concreet zei hij: "Ik gebruik bijna alle grote exchanges en ben er een voorstander van. Als iemand zegt dat ik HTX.com zelden gebruik, dan klopt dat niet. Ik maak er veel gebruik van."

Sommigen geloofden deze uitleg echter niet echt. Een controle van de totale holdings van HTX onthulde dat de exchange minder Bitcoin bezit (ongeveer 1,34 miljard US dollar) dan Sun op zijn screenshot vermeldde.

Voor de cryptoadvocaat Adam Cochran laat dit feit maar drie conclusies toe: "Ofwel (de schermafbeelding, opmerking van de redactie) is nep of HTX heeft geen echte gebruikers of het geeft hun bezittingen door als zijn eigen bezittingen."

Over het algemeen heeft Sun een wat onbetrouwbare reputatie. Aan de ene kant beschouwen sommigen hem als een "briljante visionair", terwijl er aan de andere kant herhaaldelijk beschuldigingen zijn tegen de oprichter van Tron. Van fraude tot vermeend faillissement, bijna alles was erbij betrokken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven