Nieuws - Huobi failliet? Arrestaties? Steeds meer geruchten komen naar boven

Door Ted Maas

Huobi failliet? Arrestaties? Steeds meer geruchten komen naar boven

Huobi failliet? Arrestaties? Justin Sun

Een van de grootste exchanges heeft te maken met angstige geruchten: Arrestaties, insolventie en een massale exodus. Wat is er allemaal aan de hand?

Huobi zou in een diepe crisis verkeren. Arrestaties, insolventie, massale uitstroom uit de exchange: De afgelopen dagen zijn er verschillende horrorverhalen opgedoken over de exchange van Justin Sun, de oprichter van Tron. De leidinggevenden van de exchange zouden zijn gearresteerd in China, zo wordt sinds 4 augustus gemeld in de pers en op sociale media. Vertegenwoordigers van Huobi beschreven dit als "nepnieuws" aan Cointelegraph. Volgens Adam Cochran, een bekende crypto-analist, heeft Huobi veel minder USDT-reserves dan gemeld: $90 miljoen in plaats van $631 miljoen. Er is ook een gebrek aan ETH holdings. Zijn conclusie: "Huobi is volledig insolvent".

Volgens gegevens van DeFiLama had Huobi gisteren zelfs maar 64 miljoen US dollar in USDT. Vanaf vandaag heeft het weer 273 miljoen US dollar (om het zelf te controleren: klik op Assets, dan Tokens in USD, selecteer alleen USDT). Van zondag tot maandag 7 augustus 2023 werd er iets minder dan 64 miljoen US dollar van de exchange gehaald.

Huobi is een van de grootste exchanges ter wereld met een dagelijks handelsvolume van ongeveer een miljard US dollar. Volgens DeFiLama is de Total Value Locked, momenteel 3,1 miljard US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven