Nieuws - Justin Sun beschuldigd van medeplichtigheid aan cyberaanvallen

Door Luc Vesters

Justin Sun beschuldigd van medeplichtigheid aan cyberaanvallen

Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges

Het bedrijfsimperium van Justin Sun wordt overspoeld door een golf van cyberaanvallen. Het meest recente incident betrof de crypto exchange HTX, voorheen Huobi. Ongeveer $13,6 miljoen aan crypto-activa werd er op 22 november gestolen uit drie 'hot wallets'.

Een paar uur eerder merkten beveiligingsbedrijven ook verdachte transacties op de HECO Bridge die is gekoppeld aan Huobi. Ongeveer $86 miljoen is uit de blockchain bridge gestroomd.

"HTX en Heco Cross-Chain Bridge worden aangevallen door hackers," reageert Sun op X. HTX zal "de verliezen van HTX's hot wallet volledig compenseren." Stortingen en opnames zijn "tijdelijk opgeschort."

De ondernemer neemt zorgen weg over de veiligheid van de fondsen van klanten: "Alle HTX-fondsen zijn veilig en de community kan gerust zijn. We onderzoeken momenteel de exacte redenen voor de hackeraanval. Zodra we het onderzoek hebben afgerond en de oorzaak hebben achterhaald, zullen we de diensten hervatten."

Twee weken geleden was er een aanval op de crypto exchange Poloniex. Ook hier vond de hack plaats op een van de hot wallets en werd $130 miljoen gestolen. Delen ervan werden later bevroren. De Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus wordt ervan verdacht achter de aanval te zitten. Poloniex is ook eigendom van Justin Sun.

Ongeveer 230 miljoen US dollar werd in slechts een paar dagen gestolen uit het crypto-ecosysteem van Justin Sun.

Justin Sun beschuldigd voor medeplichtigheid

De cryptoblog WhaleWire beschuldigt Justin Sun van medeplichtigheid aan de aanvallen.

"In werkelijkheid waren er geen hacks, het waren gewoon insiders die een exit scam uitvoerden met behulp van backdoors die ze jaren geleden hadden gebouwd."

Toezichthouders zijn hard opgetreden tegen voormalig FTX-baas Sam Bankman-Fried en Binance-oprichter Changpeng Zhao, en Justin Sun zou volgens WhaleWire de volgende kunnen zijn die in het vizier komt. "Hij doet wat al deze criminelen doen als hun tijd erop zit: ze vervalsen een "hack" en verlaten het bedrijf met het geld van iedereen."

FTX en Mt. Gox gebruikten "hetzelfde "hack" excuus "dagen voordat ze failliet gingen."

De beschuldigingen kunnen niet worden bewezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven