Nieuws - Tijdschema voor Consensys-rechtszaak tegen de SEC vastgesteld

Door Luc Vesters

Tijdschema voor Consensys-rechtszaak tegen de SEC vastgesteld

Tijdschema voor Consensys-rechtszaak tegen de SEC vastgesteld

In de rechtszaak tussen de SEC en Consensys zijn er ontwikkelingen. De verantwoordelijke rechter, Reed O'Connor, heeft nu een tijdschema opgesteld waarin de partijen hun schriftelijke stukken moeten indienen.

Volgens dit schema moet Consensys zijn openingsschrift tot 20 september 2024 indienen. De tegenpartij, de Securities and Exchange Commission, moet daarop reageren uiterlijk 1 november van hetzelfde jaar. Advocaat Bill Hughes verwacht een uitspraak van de rechter rond kerstmis.

Consensys heeft de SEC in april van dit jaar aangeklaagd. Het softwarebedrijf beschuldigt de toezichthouder ervan zijn bevoegdheden te overschrijden. Het crypto-bedrijf stelt dat de SEC "de controle over de toekomst van cryptocurrencies naar zich toe wil trekken."

Aanleiding van de zaak is een aanklacht van de SEC tegen Consensys. De toezichthouder beschuldigt het bedrijf van Joe Lubin van het runnen van een zogenaamd Broker-Dealer-bedrijf. Het gaat hierbij om de MetaMask Swaps. Volgens de SEC schenden deze de effectenwetgeving.

Ondanks verschillende rechtszaken geeft Consensys niet op en blijft het bedrijf uitbreiden. Vanochtend ontvingen we het nieuws dat Consensys de browserextensie Wallet Guard heeft overgenomen. Hiermee moet 's werelds grootste crypto-wallet, MetaMask, nog veiliger worden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven