Nieuws - Hoe veilig is MetaMask? Consensys koopt Wallet Guard

Door Luc Vesters

Hoe veilig is MetaMask? Consensys koopt Wallet Guard

Hoe veilig is MetaMask? Consensys koopt Wallet Guard

Het Web3-bedrijf Consensys heeft Wallet Guard gekocht. Wallet Guard is een webbrowser-extensie die gebruikers waarschuwt voor fraudesoftware of wallet drains. Met de aankoop wil Consensys zijn populaire MetaMask Wallet veiliger maken.

Volgens het Crime Report 2024 van Chainalysis werd er alleen al in 2023 voor meer dan 1,7 miljard dollar aan cryptocurrencies gestolen door fraude. In 2022 was dit nog 3,7 miljard dollar en in 2021 meer dan 3 miljard dollar.

“Wallet Guard is uitgegroeid tot een eersteklas beveiligingstool met uitgebreide functies en voortdurende innovatie, dat strategisch aansluit bij het doel van Consensys om de veiligheid van gebruikers voorop te stellen”, zegt Joe Lubin, CEO van Consensys en medeoprichter van Ethereum. “Hun innovatieve beveiligingsoplossingen zullen ons helpen om een veiligere omgeving te creëren en zo de weg vrij te maken voor massale adoptie in de sector.”

Met de deal stapt het Wallet Guard-team over naar Consensys. “We zijn erg blij met de kans om onze kennis en inzet voor veiligheid door te geven aan miljoenen MetaMask-gebruikers wereldwijd”, aldus Ohm Shah, medeoprichter en co-CEO van Wallet Guard.

Onlangs introduceerde MetaMask “Smart Transactions”. Deze functie moet helpen om het probleem van de zogenaamde Maximal Extractable Value (MEV) op te lossen, waardoor DeFi-gebruikers jaarlijks meer dan 440 miljoen dollar verliezen.

Consensys heeft het momenteel niet makkelijk in de VS. De Amerikaanse SEC heeft het bedrijf aangeklaagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven