Nieuws - Terra oprichter geeft fraude toe in gesprek op Slack

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Terra oprichter geeft fraude toe in gesprek op Slack

Terra Luna Classic (LUNC)
Terra Luna (LUNA)
Scams, criminaliteit en fraude
Terra oprichter geeft fraude toe in gesprek op Slack

Belastende chatgeschiedenis Do Kwon's onthult dat de Terra-oprichter al in 2019 betrokken was bij frauduleuze activiteiten.

Uit rechtbankdocumenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijkt dat Terra-oprichter Do Kwon toegaf transacties te vervalsen ten overstaan van zijn collega's. Deze zijn gerelateerd aan een samenwerking in 2019 met betaaldienstverlener "Chai Corporation".

Volgens de verklaring had Kwon in een Slack-bericht tegen zijn medeoprichter Daniel Shin gezegd: "Ik kan gemakkelijk valse transacties maken die er echt uitzien."

Bovendien was Kwon er zeker van dat hij de valse transacties "onzichtbaar" kon maken en eindigde het gesprek met: "Ik zal niets zeggen als jij niets zegt."

De SEC beschuldigt Kwon en Shin er ondertussen van dat ze betalingen van het Chai netwerk vervalsten en repliceerden op de Terra blockchain. Dit was om de indruk te wekken dat het Terra netwerk de betalingen zelf verwerkte.

Vanwege de fraude eist de SEC ook de uitlevering van Kwon, wat zijn advocaten "onmogelijk" achten. De Terra oprichter zit momenteel in Montenegro in hechtenis voor paspoortvervalsing.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven