Nieuws - Terra-oprichter Do Kwon moet 4 maanden de gevangenis in

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Terra-oprichter Do Kwon moet 4 maanden de gevangenis in

Terra-oprichter Do Kwon moet 4 maanden de gevangenis in

Do Kwon moet naar de gevangenis omdat hij een vals paspoort wilde gebruiken. De gevangenisstraf: vier maanden. De vermeende fraude van de Terra-oprichter wacht nog op zijn proces.

Omdat hij een vervalst Costa Ricaans paspoort wilde gebruiken om Montenegro te verlaten, is Do Kwon veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

Volgens lokale media pleitte de Terra-oprichter vorige week echter onschuldig. Kwon zit sinds maart in voorarrest terwijl de autoriteiten ruziën over zijn uitlevering aan de VS of Zuid-Korea.

De laatste drie maanden zijn meegerekend in het vonnis dat nu is vastgesteld, zei de Basisrechtbank van Podgorica in een verklaring.

De advocaten van Do Kwon kunnen binnen 30 dagen in beroep gaan. Het valt nog te bezien welke invloed de beslissing zal hebben op de borgtocht van 40.000 euro.

Als onderdeel van de rechtszaak heeft de aanklager de persoonlijke bezittingen van Do Kwon - ongeveer 176 miljoen US dollar - al bevroren.

Daarnaast heeft de rechtbank de verkoop van Kwon's luxe appartement in Seoul en een aantal geïmporteerde auto's verboden. De Zuid-Koreaanse wet verbiedt verdachten om te beschikken over de opbrengsten en eigendommen van een misdrijf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven