Nieuws - Do Kwon: uitlevering aan de VS "onmogelijk".

Door Ted Maas

Do Kwon: uitlevering aan de VS "onmogelijk".

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Do Kwon: uitlevering aan de VS "onmogelijk".

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eist de uitlevering van de ex-Terra baas. De advocaten van Kwon proberen dit te voorkomen. Do Kwon zit nog steeds in Montenegro.

Kwon's advocaten dienden een motie in bij de federale rechtbank, in een poging de door de SEC gevraagde uitlevering af te wenden. In een aanklacht op 27 september zei Kwon's juridische team dat het verzoek van de SEC om hem voor 13 oktober in de Verenigde Staten te ondervragen "onmogelijk" was.

De advocaten wezen erop dat hij vastzit in Montenegro en "geen geplande datum voor zijn vrijlating of uitlevering" heeft. Kwon weigert ook een schriftelijke verklaring af te leggen op de vragen van de SEC. Dit zou in strijd zijn met zijn recht op een eerlijk proces in de VS.

Overigens weigert Kwon niet direct een beëdigde verklaring, legde zijn raadsman uit. Dit zou echter moeten plaatsvinden in Montenegro, waar hij momenteel op borgtocht vrij is. Na de ineenstorting van het Terra stablecoin-imperium dook Kwon onder. De SEC beschuldigt hem van fraude en overtredingen van de Capital Markets Act.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven