Nieuws - Staatsbedrijf in Argentinië lanceert Bitcoin-mining

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Staatsbedrijf in Argentinië lanceert Bitcoin-mining

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Mining
Staatsbedrijf in Argentinië lanceert Bitcoin-mining

Naast El Salvador en Paraguay is Argentinië ook een van de cryptovriendelijke landen in Zuid-Amerika. Ook hier is crypto-mining de moeite waard.

Een dochteronderneming van het staatsenergiebedrijf YPF is een partnerschap aangegaan met Genesis Digital Assets (GDA) om een Bitcoin-mining faciliteit te lanceren.

Volgens een persbericht zal het affakkelen van gas worden gebruikt om elektriciteit op te wekken voor de nieuw aangesloten mining-apparatuur.

"Argentinië heeft een overvloed aan energie, een gunstig politiek klimaat, een sterke crypto-ethos en wordt steeds belangrijker voor Bitcoin-mining en de industrie als geheel," gaat het verder.

Door het hergebruik van ongebruikt gas dat momenteel als afval wordt verbrand, kan GDA naar schatting tot 63 procent van de kooldioxide-uitstoot besparen.

In ieder geval is Bitcoin-mining op basis van het affakkelen van gas een win-winsituatie: de uitstoot van CH4 wordt verminderd, terwijl er tegelijkertijd een extra bron van inkomsten wordt gecreëerd om de anders verspilde energie te gelde te maken. Dit is de conclusie van een onderzoek van KPMG.

Met de verkiezing van Javier Milei hopen veel Bitcoiners in Argentinië op een situatie die vergelijkbaar is met die in El Salvador.

Er zijn al tekenen die daarop wijzen: wie in Argentinië contracten afsluit, hoeft niet langer alleen de lokale valuta te accepteren. Bitcoin kan ook in het contract worden opgenomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven